Avfukter til båt – hold båten tørr med en luftavfukter

Vindu med dugg


En avfukter i båten trekker til seg overflødig fukt. Det har mange fordeler!


Godt innemiljø i båten med avfukter

Et godt innemiljø gir fornøyde folk ombord i båten. Du slipper at putene føles fuktige, at det dugger på ruten og luften kjennes rå. Blir det veldig fuktig i båten, kan det også sette seg en ubehagelig lukt.

Her får du fuktslukere til en rimelig penge – perfekt for deg som har liten båt. For større båter bør du vurdere elektrisk luftavfukter med større kapasitet.

Med en luftavfukter slipper du utfordringer med kondens. Det kan for eksempel oppstå mellom skroget og innredningen på grunn av temperaturforskjeller på ut- og innsiden av båten.


Fuktig inneklima kan skade båten

Det er ikke temperaturen som tar knekken på båtens inventar og elektronikk, men for høy luftfuktighet. Ved å holde båten tørr, bevarer du dens verdi lengst mulig.

Råteskader

Har du fuktig miljø inne i båten over tid, vil det kunne lede til bakterievekst, sopp- og råteskader, både på båtkalesjen og inventaret. Det

Skadene kan være vanskelige å oppdage og de blir potensielt veldig kostbare å rette opp i. Du gjør lurt i å investere i luftavfukter for å unngå at fukten blir et problem for deg. Se på det som en billig forsikring.

Her kan du bestille vask og impregnering av båtkalesjen din.

Elektronikken kan korrodere

Er det fuktig i båten over tid, vil elektronisk utstyr kunne korrodere og dermed bli ødelagt og slutte å virke. Det skjer ved en kjemisk prosess der metalliske stoffer går i oppløsning. Vær føre var, så slipper du å bytte ut utstyret!


Produkter