De 5 beste rådene til impregnering av båtkalesje

Båter i havn. Fotografi til artikkel om impregnering av båtkalesje.


Impregnering beskytter kalesjen mot vann, UV-stråling, luftforurensning og flekker. Du bør impregnere den hvert år for at den skal holde seg fin over tid.

Her får du en enkel og trinnvis guide til hvordan du får best mulig resultat!


Hvordan impregnere båtkalesje

 1. Vask kalesjen grundig
  Bruk svamp og en mild såpe, for eksempel grønnsåpe. Unngå børste og høytrykksspyler fordi det kan skade stoffet. Du trenger et badekar, oppblåsbart basseng eller liknende.

  La gjerne kalesjen ligge i mildt såpevann i omtrent et døgn for å løse opp urenhetene. De verste flekkene kan du gni vekk med en svamp. Vannets temperatur skal ikke overstige 30 grader.

  Skyll med kaldt vann til det ikke er mer såpe igjen og la kalesjen drypptørke. Les mer om vask av båtkalesje her.

 2. Forsikre deg om at den er helt tørr
  Båtkalesjen må bli fullstendig tørr etter vask før du impregnerer den. Merk at den kan trenge mer tørketid enn du tror, for sømmene kan være fuktige uten at du merker det, så la den gjerne henge litt ekstra. Da får du best mulig grunnlag til du skal påføre impregneringen.

 3. Velg type impregnering


 4. Se an sted og temperatur
  Det er en fordel om det er noen varmegrader ute, men ikke steikende sol. Det går også fint å impregnere i romtemperatur.

 5. Påføring av impregnering
  Det er enklest å påføre impregneringen jevnt når kalesjen sitter på båten. Bruk gummihansker. 

  Avhengig av hvilken impregnering du bruker, kan du enten bruke malerulle og pensel eller bruke en dusjpumpe for å spraye på kalesjen. Pass på så du unngår impregnering på  vinduene.

Ønsker du å overlate jobben til profesjonelle? Bestill vask og impregnering her!