Hvordan få best mulig resultat når du polerer båten

Båter som står på land


Brett opp ermene, nå er det endelig båtsesong og båten skal gjøres klar for mange herlige dager på vannet! Her får du råd til hvordan å polere båten.


Polering er viktig av to grunner

Du polerer båten for å beskytte overflaten og for at båten skal se pen ut. Båten din har et lag med gelcoat utenpå som over tid kan oksidere under påvirkning av saltvann, UV-stråling og forurensning. Poleringen bevarer gelcoaten bedre og gjør at båten blir enklere å vaske.


Dette trenger du


Tips til metode

De fleste polerer båten minst én gang om året. Vi anbefaler at du i hvert fall gjør det hver vår, før du setter båten på vannet. Følg gjerne rekkefølgen under.

  1. Ta av vinterpresenningen
  2. Sett på kalesjen, slik at båten er tett
  3. Vask båten grundig med båtsjampo og ferskvann
  4. Poler med runde bevegelser, la tørke og tørk deretter av det overflødige. Ta for deg et begrenset område om gangen og bruk begge hendene. Følg bruksanvisningen.
  5. Påfør bunnstoff. Følg bruksanvisning (merk at noen skal tørke før sjøsetting og andre ikke!)
  6. Sjøsett båten!


Hva med båtkalesjen?

Du kan ha kalesjen på mens du polerer båten. Gjerne impregner kalesjen, om ikke du allerede gjorde det i høst. Da tar du den av båten, vasker og impregnerer den.

Vi anbefaler å ha en rutine på at du vasker og impregnerer båtkalesjen om høsten, før du legger den bort på et tørt og varmt sted. På høsten får du nemlig kortere ventetid på kalesjereparasjon, om du trenger det. Du kan også sjekke kalesjen inn på kalesjehotell i sesongen.