Kan jeg beholde kalesjen på båten om vinteren?

Båter med snø på seg på islagt vann


Når vintersesongen nærmer seg lurer du kanskje på hva som er best å gjøre med kalesjen? Bør den tas av og lagres et tørt og godt sted eller kan man like gjerne beholde den på?

Spørsmålet er kanskje litt ledende og det korte svaret og vår anbefaling er å ta den av og oppbevare den et egnet sted. Men vi har allikevel noen tips til deg som ønsker å beholde den på.


Du kan beholde kalesjen på over vinteren, men…

  • Kalesjen må beskyttes.
  • Vinduene blir stivere. Berør dem derfor minst mulig.
  • Er kalesjen ødelagt må den repareres for å unngå ytterligere skader


Kalesjeduken kan skades og bøylene kan knekke

Dersom du beholder kalesjen på over vinteren uten ekstra beskyttelse vil den bli utsatt for stor belastning ved snøfall. Kalesjer er ikke laget for slik belastning og vil kunne bli skadet.


Bygg et stativ med presenning over båten

I og med at båtkalesjen din ikke er laget for å tåle belastningen av store snømengder anbefaler vi at du beskytter den ved å bygge et stativ med presenning over. Det finnes flere leverandører på markedet som gir deg utstyr laget for å tåle tung snø og ivrig vind.


Når gradene synker under 3℃ begynner vindusplasten å stivne

Vinduene på kalesjen er laget av plast/vinyl. Dette materialet tåler godt vår- og sommertemperaturer, men er veldig følsom for temperaturer under 3℃. Når minusgradene kommer blir vinduene harde og sprø, og de kan dermed knekke.

Siden vindusplasten er såpass var for temperatur, er det derfor best å sørge for minst mulig berøring og bevegelse i vinduene om vinteren.


Skadet kalesje må repareres

For å unngå ytterligere skader bør du reparere kalesjen dersom den er ødelagt.


Trenger du hjelp med lagring, vask eller reparasjon av kalesje?

Du har investert penger i kalesjen din – nå er årstiden for å investere tid og kjærlighet i den så du får mer ut av den neste sesong!

Vi spanderer kalesjehotell når du bestiller vask eller reparasjon av kalesjen din hos oss.