Tips til vedlikehold av båtkalesje

Symaskin lager ny søm i revnet kalesjehjerte


Har du tenkt på hvor mye slitasje en båtkalesje er utsatt for? All bevegelse, riv og røsk, sol og storm?

Den skal tåle mer enn været. Vi setter den riktignok på for å beskytte mot sol, vind, sjøsprøyt og regn, og den settes naturligvis på når vi skal vaske båten skikkelig utvendig. For ikke å snakke om når vi skal overnatte!

Da knepper vi den på, drar igjen glidelåser, ruller ned gardiner og lar oss vugge inn i drømmeland til den klukkende lyden av små krusninger. Eller vi klamrer oss fast til inventaret mens vinden rir bølgene og slenger oss mer eller mindre i søvn. Mye kan skje på sjøen, og dette skal kalesjen tåle.


Det viktige vedlikeholdet

For å ha en kalesje som holder været ute, må vi holde den ved like. De små delene vi har lett for å glemme må det tas hensyn til. De må tåle hardhendt behandling fra både sterk vind og utålmodige hender.

Vi har et godt tips til deg! Når du ber ungene vaske gummibåten, og du selv legger båtputene på land og virkelig går i gang med å vaske båten innvendig og utvendig, kan det være greit å se over nettopp disse tingene.

Les mer om:
Hvordan ta en grundig utvendig båtvask
Hvordan vaske båten innvendig

Hvordan ser glidelåsene ut? Glir de lett? Hvis de er trege kan du enkelt og greit bruke et hvitt stearinlys og gni det godt inn i glidelåsen, det hjelper. Er glidelåsen ødelagt hjelper vi deg gjerne med reparasjon.

Hvordan ligger det an med kalesjevinduene? Er sømmene hele kan det hjelpe bare å vaske og polere plasten forsiktig så du ikke lager riper. Oppdager du skader på kalesjevindu eller løse sømmer kan det lønne seg å sende inn kalesjen til oss for reparasjon.

Hvis du oppdager at tråden i en søm begynner å løsne, bør du sende kalesjen til oss for reparasjon før det går så langt som i bildet under.


Revnet kalesjesøm
Denne kalesjen kan ikke reddes. Duken er råtten, vinduene sprø, og sømmene revner. Men ikke kast den! Den kan nemlig brukes som mal til din nye båtkalesje som du kan bestille hos oss.


Så må du se over knapper og maljer, remmer og kalesjehjerter. Mangler det noen, eller har de skader som gjør at de ikke fungerer som de skal?

Husk at trykknappene må smøres – de irrer og setter seg fast, og når du da drar kalesjen av, risikerer du å rive i stykker duken. Bedre å smøre enn å kjøpe ny duk!


Revnet søm i kalesjehjerte


Vi kan hjelpe deg med alt som må repareres. En hel kalesje tar bedre vare på båten din og sparer deg for mye penger på sikt.

Kom innom eller bestill emballasje tilpasset din kalesje her, så gir vi deg et godt tilbud.

Når vi mottar kalesjen sjekker vi om det er andre ting som kan lønne seg å forsterke eller forbedre. Ingen reparasjoner gjøres uten at vi er enige om tid og pris i forkant, så det koster deg ingenting å få tatt en sjekk.

Kalesjefix AS har lang erfaring og leverer godt håndverk og tjenester i toppklasse.

Velkommen til oss!


Ønsker du reparasjon av båtkalesjen din?

Bestilling av reparasjon, vask eller impregnering av din båtkalesje gjøres enkelt via vårt bestillingsskjema. Send inn en bestilling her eller kontakt oss for mer informasjon.

Les også mer om: