Om Kalesjefix AS

Arbeidere i et produksjonslokale
Fra venstre: Kjetil, Laura, Izabela

Etter 6 år med produksjon og reparasjon av båtkalesjer, og med stadig økende oppdragsmengde, så kalesjemaker Kjetil Stenberg behovet for å satse hundre prosent på kalesjene. 

Tilbakemeldingene var gode og mange, så i 2017 sa han opp jobben i dentalbransjen og sjøsatte Kalesjefix AS.

I begynnelsen holdt Kalesjefix til i flotte lokaler på brygga i Holmestrand sentrum, men i mars 2020 vokste de ut av disse lokalene, og har nå god plass til den økende oppdragsmengden i Bentsrudveien 14, like utenfor sentrum, like ved E18. 

I tilknytning til de nye romslige produksjonslokalene er det også en stor garasje, slik at man kan komme med båten på tilhenger og få tatt mål direkte på båten dersom det er behov for det. 

 

Møt Kjetil

Det begynte egentlig med et helt konkret behov. I 2011 trengte seilbåten hans ny kalesje. Handy, kreativ og nysgjerrig som han er, tenkte han raskt «hvorfor ikke sy en selv?»

Veien var kort fra idé til handling, og ikke lenge etter kunne Kjetil sette seg ned ved sin nyinnkjøpte industrisymaskin og sette i gang. 

Underveis i prosessen fikk han nyttige instruksjoner og god veiledning av Sy-Kari, en lokal møbelsnekker og kalesjemaker som den gangen hadde et lite verksted i Holmestrand. 

Kalesjen han sydde ble så fin at mange kommenterte den, og venner og bekjente begynte snart å be ham om hjelp til å reparere sine båtkalesjer.

Etter hvert ble de hyggelige kommentarene og oppdragene så mange at han måtte slutte med tenner og heller konsentrere seg fullt ut i den maritime bransjen.

Kalesjefix har nå to dyktige ansatte i tillegg til Kjetil.

 

Møt Laura

Laura kommer fra Peru, og har bodd i Holmestrand med mann og to barn siden 2008. 

Hun er utdannet kjemiingeniør, og i mange år jobbet hun i familiens tekstilfabrikk i Peru, hvor de produsert tunge tekstiler som industrigardiner og presenninger.

 

Møt Izabela

Izabela er utdannet skredder fra Polen, og kom til Norge og Holmestrand i 2007.